UV lygter/Ravlygter

UV-lygter

Du har helt sikkert hørt om UV før. Måske når du får at vide, at du skal passe lidt ekstra på i solen mellem 12-15, for der er UV-indekset ekstra højt. Eller UV-maling, som lyser op i mørket og er særligt populært til festlige begivenheder. Men UV-lys har mange flere funktioner end det!

UV-lys står for ultraviolet lys, som fungerer ved, at der sendes elektromagnetisk stråling ud ved mindre bølgelængde end synligt lys. UV-lamper, også kaldet ravlygter, bruges i vidt omfang til at få genstande, der fluorescener, til at fremstå tydeligere for det menneskelige øje. Her kan f.eks. være tale om rav, markeringer i pengesedler eller organiske reststoffer, men det bruges også meget i skønhedsindustrien f.eks. når neglene får en manicure. Med andre ord, kan du ikke se, hvordan lyset udsendes, men det får genstanden, du lyser på til at træde betydeligt frem.

Der er altså mange gode funktioner ved en UV-lampe! Hoteller kan bl.a. spare tid og penge på at lede efter kilden til ildelugt, urinrester, sengemider og meget andet.

Find rav med en ravlygte

Måske har du prøvet at gå en tur på stranden og stirre stift ned på jorden, for måske spotter du et stykke rav. Men det er ikke helt nemt at se, vel? Med en ravlygte bliver livet lynhurtigt nemmere for en ægte ravjæger, idet UV-lyset fremhæver ravet fra alle de sten og skaller, der ligger på stranden, så du nemt og enkelt kan pege ”havets guld” ud i mørket.

Hos Alabazar finder du både ravlygter som almindelige lommelygter, men også pandelamper, så du har hænderne fri. Jo flere LED-dioder eller -pærer, som din ravlygte har, desto bredere område kan lygten lyse op. I vores udvalg finder du alt lige fra 12 LED’er til 100 LED’er, så vi er helt sikre på, at der findes en variant for dig.

Fordelen ved en lygte med et højt antal LED’er er, at du, pga. den store rækkevidde, vil få et helt særligt syn over stranden, hvor ravklumperne vil lyse op. Samtidig lyser lygten også tang og krabbeklør op, og det gør kun oplevelsen endnu smukkere.

Sådan får du de bedste ravforhold

Drømmer du om at komme på ravjagt? Så skal du først og fremmest vide, hvor du går hen. Rav skyller som bekendt i land efter at have tilbragt en masse tid i havet, hvor det får den struktur og farve, som vi kender fra rav. Det betyder altså, at vi er meget priviligerede i Danmark med vores lange kyster, som giver os gode muligheder for at finde en hel masse! Med andre ord er det altså blot at besøge din nærmeste strand og starte jagten der.

Men, men, men! Hvis du vil have de allerbedste forhold under ravjagten, har du de bedste chancer i vinterhalvåret og særligt efter et ordentligt blæsevejr. Blæsten er nemlig det, som vender op og ned på hav og sandbunde, så ravstykkerne kommer frem i overfladen, når du går tur. Vær ikke bange for at bruge hænderne til at rode tang og småsten igennem, da ravstykkerne sagtens kan gemme sig der.

Køb din UV-lampe hos Alabazar

Vores udvalg er varieret, og du finder både lygter med og uden genopladelige batterier. Hvis du går efter en billigere variant, skal du blot have batterier på lager, så de kan udskfites, når du løber tør.

Hos Alabazar finder du et godt udvalg af UV-lamper fra kompakte UV-lygter over professionelle UV-penne til store, kraftige ravlygter – alle til gode priser. Er du klar til at udforske stranden for rav, sikre at badeværelset er helt rent eller blot opdage ting, som du ellers ikke ville se? Dyk ned i vores store udvalg af ravlygter, og find den variant, som du skal have med på tur.