Ladere

Genopladelige batterier er blevet et stort hit. At kunne minimere omkostningerne til alle de mange apparater, der bruger batterier? Solgt!
At bruge genopladelige batterier har store fordele i forhold til at købe nye batterier hver gang. Ikke blot er de mere miljøvenlige og klimarigtige ved at reducere mængden af ??giftigt affald, men de er også omkostningseffektive og fungerer som en investering snarere end et irritationsmoment.
Derudover har moderne lithium ion batterier højere kapacitet end traditionelle genopladelige metalbaserede battier, og derfor skal vi bruge færre af dem.
Alene i Europa smider vi mere end 200.000 tons engangs-batterier ud hvert år. Genopladelige batterier kan genbruges op til 1.000 gange eller i nogle tilfælde endnu mere. Dette er ikke kun godt for miljøet, men det sparer dig også masser af penge i det lange løb.
Genopladelige batterier er især nyttige til ting som fjernbetjeninger, røgalarmer, controllere, lommelygter, legetøj og andre ting, der dræner batteriet hurtigt og æder sig gennem mange batterier.

Men genopladelige batterier kan være et irriterende bekendtskab, hvis du ikke har en egnet oplader til de genopladelige batterier.

I mange tilfælde kan en simpel og billig oplader være den rigtige løsning for dig.
F.eks. vægladeren til 18650 Li-Ion batterier, hvis du kun har en enkelt lommelygte eller laserpen, der skal oplades nu og da.

Til andre anvendelser skal end god batterioplader kunne oplade hurtigt eller håndtere flere batterier af forskellig type på samme tid.
Batteriopladere med LCD-skærme er nyttige til at vise ladestatus og til at diagnosticere defekte eller trætte batterier.
Hybridladere fra øverste hylde som OPUS kan oplade en lang række forskellige batterityper, både de velkendte AA og AAA batterier, men også de mere moderne Li-Ion batterier. Og de finder selv ud af, hvilken type batteri, der er sat til opladning, så du ikke kan vælge en forkert indstilling som på de billigere opladere.

Tag ikke fejl - en kraftig batteri-oplader, der kan oplade dine batterier på rekordtid, bør kun bruges med maximal ladestrøm i nødstilfælde. Højhastighedsopladning forkorter batteriets levetid meget betydeligt. Ideelt set bør du kigge efter en kraftig oplader, der også giver dig mulighed for "skånsom" eller "langsom" opladning, og som altid kan vise ladestrøm, spænding og kapacitet i mAh.

Nogle opladere er kendt som "smarte opladere." Dette betyder, at de holder op med at oplade dine batterier, når de er fulde. Dette i modsætning til "dumme opladere", som har tendens til at oplade i en vis tid efter at ladeprocessen egentlig er afsluttet. Dumme opladere er mindre effektive og i nogle tilfælde farlige.
Lithium-batterier bør altid oplades et brandsikkert sted.

Alabazar.dk tilbyder et rigtig godt sortiment af batteriladere, hvadenten du vil oplade almindelige standardbatterier (f.eks. AA eller AAA) af typen NiMh eller NiCd, eller et de mange nye Li-Ion batterier. Selv til genopladelige LIR knapceller kan vi tilbyde en rigtig fin lille USB-lader. OPUS BT C3100 og VONTAR ZL220C er ladere til den kræsne bruger, men du finder også vægladere helt ned til 39,- kroner.
Spørg os gerne, hvis du er i tvivl om, hvilken lader der er den rigtige for dig.