Endoskoper

Endoskopkamera

Endoskop, otoskop, inspektionskamera, kloakkamera, TV-inspektion, videoskop – kært barn har mange navne. Om du kalder det for det ene eller det andet, så dækker hver eneste betegnelse for det samme. Nemlig et lille kamera, oftest med indbygget lys, som kan indføres i rør, sprækker og andre snævre steder, hvor det ellers vil være umuligt at se.

Endoskopkameraet kan være nyttigt, når du har brug for at danne dig et indtryk på denne måde fremfor f.eks. at adskille en motor, brække et loft ned eller gå i gang med større udgravninger. Der er mange penge at spare på denne måde.

Alabazar tilbyder et godt og billigt udvalg af inspektionskameraer til alle formål, og du finder vores udvalg lige her på siden.

Hvordan fungerer et inspektionskamera?

Med et endoskopkamera er ingen steder for snævre til en grundig undersøgelse. Her er tale om steder, som ikke er synlige for det blotte øje, men hvor den lille endoskopsonde kan indføres ved hjælp af en snæver indgang og observere området. Måske har du brug for at se, hvad der gemmer sig over brædderne i loftet, og det kan inspektionskameraet lynhurtigt tjekke for dig, så længe der er en lille indgang.

Et endoskopkamera er ikke noget nyt fænomen – til gengæld er det blevet en del mere nyttigt og teknisk, end da vi først stiftede bekendtskab med det. Dengang var der nemlig tale om endoskoper, som kun kunne se ligeud, og det var heller ikke garanteret, at der var lys i apparatet. Senere begyndte man at bruge spejle til at se omkring hjørner, men det forstørrede diamateren og begrænsede dermed mulighederne.

I dag kan du sagtens finde endoskoper og otoskoper med kamerateknik, som giver dig rig mulighed for at undersøge hele vejen omkring og overføre billedsignalet, så du kan analysere det undervejs eller efterfølgende.  

Vælg det rette endoskop

Overvej dit behov, inden du træffer et valg. Et kamera i fuld HD giver selvfølgelig oftest et skarpere billede end et billigt USB-kamera i 640x480 pixels. Men ofte vil det billigere kamera være fuldt tilstrækkeligt. I følgende afsnit vil vi gøre dig klogere på, hvad du bør overveje, før du tager dit valg.

  • Hvor høj opløsning har du brug for?
    Der findes displayopløsning og kameraopløsning. Har du valgt et otoskop med en ingreret skærm, så definerer opløsningen, hvor mange detaljer du kan se. Hvis du har tænkt dig at koble dit inspektionskamera til en ekstern enhed, behøver du altså ikke at gå efter en høj opløsning. På samme måde angiver kameraopløsningen skarpheden af de billeder, du får fra apparatet. Her er tommelfingerreglen at gå efter samme opløsning som displayet eller din eksterne enhed, hvor billederne skal vises, har.
  • Hvor langt kabel skal du bruge?
    Alle endoskoperne har forskellige kabellængder, og du kan få alt lige fra 2 meter til 20 meter. Hvad du skal vælge, afhænger selvfølgelig af kameraets formål. Vælg dermed hellere et apparat med en længere kabellængde, så du ikke skal frygte, at den bliver utilstrækkelig.
  • Skal kablet være blødt eller stift?
    Endnu engang handler det om apparatets primære formål. Vil det gøre dit arbejde lettere, hvis kablet kan bøjes i alverdens retninger, eller vil det være mest til besvær. Endoskoper kan normalt kun se fremad, og dét kan alt efter formålet være en alvorlig begrænsning. Hvis du også skal kunne se til siden, skal du bruge et endoskop med Dual Cam.

  • Har du brug for et trådløst endoskop?
    I nogle tilfælde er det ikke det mest hensigtsmæssige at bruge en meget lang ledning.
    Overvej, om du i stedet bør bruge et trådløst endoskop, som overfører billedet via Wi-Fi til din smartphone.

  • Hvordan skal det bruges?
    • Med smartphone
    • Med laptop
    • Trådløst over WiFi eller Bluetooth
    • Standalone

  • Skal det kunne tage billeder eller optage videoer?
    Ikke alle endoskoper har disse funktioner, men i nogle tilfælde kan det være nødvendigt med billeder eller video – f.eks. hvis du skal vise resultatet til en ekspert eller lignende.
  • Hvor stor lagerkapacitet skal det have?
    Hvis du ønsker en stor lagerkapacitet, skal du i mange tilfælde supplere med et hukommelseskort.
  • Hvilken tætningsgrad har du brug for?
    Overvej om apparatet skal være vandtæt eller ej, alt efter hvor du får brug for det henne.
  • Skal der være LED-belysning?
    Mange bruger endoskoperne på mørke områder, og her er det alfa og omega med LED-belysning på kamerahovedet, hvis du vil have noget ud af billederne.

Stort udvalg af billige endoskopkameraer

Et endoskop er altså ikke bare et endoskop. Her er mange detaljer og funktioner, som kan være inkluderet eller ej, og her er det vigtigt at gå i dybden, så du får et endoskop, der matcher dit behov. Når først du har fået dit endoskop hjem, er vi helt sikre på, at du vil få rig glæde af de mange muligheder. Pludselig er det muligt at blive klogere på afløbets problem – helt uden at kontakte en blikkenslager!

Gå på jagt i vores udvalg af endoskopkameraer, som, vi er helt sikre på, rummer det rette apparat for dig. Er du stadig i tvivl om dit valg, så kontakt os gerne for en snak. Og skal du bruge mange inspektionskameraer, så hør gerne, hvor meget mængderabat vi kan tilbyde dig.