Kameraguide: Hvilket kamera skal jeg vælge?

10-05-2021

Kameraer har udviklet sig meget inden for de seneste år: Mens smartphones har undergravet markedet for traditionelle videokameraer, så sælger action kameraer bedre end nogensinde. Også inspektionskameraer har vundet stort indpas i værktøjskasser verden over mens forklædningerne til de spændende spionkameraer er blevet mere virkelighedstro og avancerede. Men det kan være ganske overvældende at navigere i markedet, specielt hvis du er førstegangskøber af den ene eller den anden slags. Derfor har vi lavet en guide som forklarer hvad hhv. actionkameraer, spionkameraer og inspektionskameraer kan bruges til samt samlet en række faktorer, du skal være opmærksom på, når du investerer i dit nye legetøj!

ET ACTION KAMERA KAN FOREVIGE EVENTYR I FØRSTEHÅNDSPERSPEKTIV

Med et action kamera kan man få fotos og videooptagelser, som ingen andre kameratyper kan klare. Action kameraer er nemlig både lette og små nok til at sætte fast på en hjelm, på cykelstyret eller i bilruden. På den måde har du frie hænder til dine udfoldelser og kan let få foreviget dine eventyr i førstehåndsperspektiv.

Fælles for action kameraer er, at det er små, letvægtskameraer, oftest vidvinkel. Og så kan de tåle at få tæv. Alle action kameraer optager i forbløffende god kvalitet, eftersom de alle er i Full HD 1080p. Og nogle kameraer byder ind med smarte ekstrafunktioner såsom Wi-Fi, så du kan streame video til PC, tablet eller smartphone.

Skal du bruge dit kamera til oplevelser på landjorden eller på/under vandet? Overvej dine ønsker – hvis du dyrker f.eks. skisport, sejlsport eller snorkling, er det fint med et kamera, der er vandtæt ned til f.eks. 1 meter, men hvis du godt kan lide at dykke, skal du have et action kamera, der er vandtæt ned til f.eks. 40 eller 60 meter. Overvej også om du skal bruge et kamera, der skal kunne spændes fast på din krop eller på dit udstyr? Action kameraer kommer nemlig ikke nødvendigvis med samme monteringsmuligheder. Men ved hjælp af det rigtige monteringsudstyr kan de alle monteres på droner, biler, hjelme, cykler og andet. Lad dig inspirere af vores sortiment - vi har helt sikkert ét, der passer til dine behov!

SPION KAMERAER I ALVERDENS FORKLÆDNINGER

Spionkameraer, også ofte omtalt som spy cameras, er diskrete men meget effektive digitale videokameraer. De er skjult i et lille kabinet og findes i et væld af praktiske forklædninger. Et spionkamera kan bruges i mange forskellige sammenhænge - typisk til at foretage videooptagelser eller tage stillbilleder uden at vække unødig opmærksomhed. Hvad end det er til tyverisikring af boligen, dokumentation af trafikulykker eller for at finde ud af, hvad dit barn eller dit kæledyr laver, når du ikke er hjemme.

Hos Alabazar finder du populære spionkameraer forklædt som røgalarmerklassiske kuglepennevækkeurebordlamper og meget andet. De fleste er manuelt styret, let betjent via Android eller iOS app, eller over internet gennem din router. Andre spionkameraer, som fx. vores USB-stick har indbygget bevægelsessensor, så du fx kan efterlade den på dit skrivebord og bagefter se, hvem der har rodet ved din computer eller bladret i dine papirer. Gå på opdagelse i vores fantasifulde univers og find lige netop den løsning, der passer dig!

Husk i forlængelse at holde kameraet rent, hvis det skal fungere optimalt. Snavs kan på sigt ødelægge kameraet, så sørg for at have de rigtige rengøringsartikler med dig, hvis du er på farten.

 

INSPEKTIONSKAMERA - DIN BEDSTE VEN I VÆRKTØJSKASSEN

Et inspektionskamera er et lille trådløst videokamera, du kan bruge på steder, hvor større kameraer ikke kan komme til. Når du bruger et inspektionskamera, har du altså mulighed for at se og filme områder og hulrum, der normalt er svært tilgængelige. Et inspektionskamera er derfor særligt anvendelig til fx at se, om en hulmur er tilstrækkeligt isoleret, om der er rust i undervognen på din bil, om dampspærren er intakt eller undersøge et stoppet afløb - og meget, meget mere.

Med NovoTech WF200 kan du overføre billeder og film via Wi-Fi til din smartphone, iPad eller PC. Dokumentation for udført arbejde har dermed aldrig været lettere! Optag de forhold, der skal udbedres før arbejdet påbegyndes. Når arbejdet så er udført kan du igen dokumentere at forholdene er i orden, skaderne udbedret og alting i orden. Skulle der opstå nye skader, har du dokumentationen på plads og risikerer ikke dyre sagsanlæg! Også mørke områder kan blive synlige, takket være LED-belysning, som sidder indbygget i mange af vores inspektionskamerahoveder. Det er med andre ord slut med at arbejde i blinde, når du har et inspektionskamera i værktøjskassen. 

Har du lyst til mere kamera, kan vi også anbefale det velkendte bilkamera, som har stor succes hos bilister verden over.